Tillämpat reservistskytte

Allmänna principer

Tillämpat reservistskytte (SRA - Sovellettu Reserviläisammunta) är en actionfylld sportskyttegren avsedd för medlemmarna i de frivilliga försvarsorganisationerna. Dess syfte är att att utveckla och mäta den säkra vapenhanteringen och skjutskickligheten, samt en fortskridande materielutveckling.

Reservister samt medlemmar i de frivilliga försvarsorganisationerna kan delta ifall de genomgått den av ResUL:s TRS kommittee godkända "säker skytt" kursen, och till den hörande vapenhanteringsprovet på ett godkänt vis. Ungdomar under 18 år bör därtill ha ett av föräldrarna undertecknat intyg för att delta.

Som medlem i föreningen får du kontinuerlig information om såväl svensk- som finskspråkiga grundkurser för SRA-skytte. Normalt ordnas 1-2 kurser per år i Österbotten. Föreningen har även 4 st utbildade SRA-domare som gärna hjälper till och svarar på dina frågor. Registrera dig på forumet för mera information!

Man behöver inte ha eget vapen för att delta varken i SRA-kursen eller föreningens SRA-övningar. Föreningen har lånevapen som alltid finns tillgängliga på våra övningar och tävlingar.

Det finns fyra olika vapengrenar i SRA.


Kolla även in informationsvideon (även den på finska)

Mera information om SRA hittar du på ResUL (på finska).